Цей загадковий предмет помітили на пустинному пляжі Чорного моря, поблизу від селища Корбу, що у жудеці Констанца. Подивитися на величезний моноліт, увіткнутий у пісок, зійшлися не тільки мешканці Корбу, а й чимало журналістів. Місцева влада заперечує будь-яку участь людей в інсталюванні цього предмета, висота якого кілька метрів, а вага - кілька тонн, на безлюдному березі.

Газета "Адеверул", повідомляючи про цей випадок, нагадує, що це вже друга загадкова поява такого предмета в Румунії. Перший, із трикутною основою, виявили наприкінці листопада в жудеці Нямц, на сході країни. Це сталося майже одразу після появи подібного металевого моноліту в американському штаті Юта. Після цих двох випадків про таку саму знахідку повідомили в Каліфорнії. Причому через якийсь час усі три увіткнуті в землю монолітні плити також загадково зникли.

Науковці, очевидно, поки що не зацікавилися розгадкою цього явища. Тому й "мовчить наука". А американські журналісти пояснили появу монолітів у різних штатах частиною можливої невідомої рекламної кампанії. Але жодне рекламне агентство не підтвердило отримання такого замовлення від бізнесу. Щоправда, в штаті Юта знайшовся свідок, який стверджує, що бачив, як група людей витягала моноліт із ґрунту й вантажила його на спеціальну платформу для перевезення громіздких конструкцій. Місцева влада категорично заперечує, що давала вказівку демонтувати моноліт. А це ще більше додає загадковості появі подібних металевих стел, а затим і їх зникненню.

Фото: Daily Mail