Про це заступник міністра закордонних справ Євген Єнін розповів в ефірі «Громадського радіо».

«За моєю інформацією, уряд уже відкликав цю пропозицію, оскільки передбачалось, що 200 мільйонів будуть виділені саме з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми вітатимемо плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій», — зазначив Є. Єнін.

При цьому він наголосив, що переговори про виплату компенсацій ще не починалися. Єнін пояснив, що позиція Києва виходить з того, що розмір компенсації залежатиме від обставин катастрофи та рівня співпраці під час її розслідування.

Нагадаємо: пасажирський літак авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих — 11 громадян України (зокрема, 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, по 3 — ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили цей літак.