На знімку: Сергій Борзов (ліворуч) і Жан Рош під час спільної робочої зустрічі влади і вінницьких підприємців з партнерами із компанії BETEN.

Французькі партнери зацікавлені насамперед в органічній продукції, вирощеній на полях нашого краю. З цією метою планують разом створити агрокластер. Для укладення відповідних угод на Вінниччині перебували з дводенним візитом представники французької компанії BETEN разом з її керівником Жаном Рошем. Співпраця запланована в рамках програми МЗС Французької Республіки. На її реалізацію французи виділяють частину коштів. Свій внесок вінничани мають визначити на сесії облради.

За словами керівника компанії BETEN, у них є наміри розпочати активну роботу вже з настанням 2021 року. Адже знайомство партнерів відбулося: торік вінничани побували в регіоні Діжон, мали зустріч з керівництвом мерії міста, ознайомилися зі структурою і роботою великого агрокластеру VITAGORA, що працює 15 років і об’єднує майже півтисячі партнерів.

У Вінниці відбулася перша спільна робоча зустріч з презентацією проекту, а також відеоконференцією з партнерами кластеру VITAGORA. Крім керівників обласної і міської влади, були присутні представники аграрного бізнесу регіону.

Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, заступник голови облради Дмитро Чаленко, заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний говорили про неабияку зацікавленість у співпраці з французами не тільки в аграрній сфері. В результаті визначили ще три спільні напрямки роботи. Гості оглянули низку підприємств переробної галузі краю.

«Спільний вихід на ринки країн Євросоюзу для нас є дуже важливий, — сказав Сергій Борзов. — Адже область — один з потужних аграрних регіонів у державі. Відповідно, є що продавати, аби заробляти валюту».

Обидві сторони наголошували, що зацікавлені в досягненні позитивного результату. А ще демонстрували бажання не відкладати задумане в довгий ящик.

До речі, Франція одна з п’яти країн, що найбільше інвестують у розвиток економіки Вінниччини протягом останніх років.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.