Карантин діє у країні з 2 листопада, повідомляється на сайті КС. Спочатку ця ухвала не була обґрунтована, але згодом її підтвердив адміністративний суд Бремена та місцевий вищий адмінсуд.

У своїй думці адміністративні судді Бремена послались на проведені до прийняття рішення демонстрації, під час яких мали місце серйозні порушення умов карантину. Крім того, заплановане місце здійснення акції не могло вважатися таким, де розмістилося б 20 тисяч учасників, щоб дотримуватися встановленої правилами карантину мінімальної соціальної відстані.

Формально Конституційний суд Німеччини змушений був дати швидку відповідь на законність процедури ухвалення судових заборон судом нижчого рівня у Бремені. В своєму визначенні КС ФРН указав на те, що заборона на проведення «антиковідних» акцій законна, якщо обмеження права на проведення демонстрації чи протесту спровоковане «запобіганням поширенню інфекційних захворювань». Суд указав: якщо рішення було необхідне й законне, то докази іншої сторони про неправильну оцінку ризиків не спростували відповідність заборонних заходів закону, в тому числі, рішенням інших судів.

Берлін.