У Вашингтоні він вів важливі переговори про поставки вакцини проти COVID-19. Албанські ЗМІ повідомляють, що глава уряду змушений був скоротити програму візиту через екстрений випадок - убивство поліцейським хлопця на вулиці столиці, який не виконав його вимогу зупинитися під час комендантської години.

Наступного ранку в Тирані почалися стихійні акти протесту з вимогою відставки міністра внутрішніх справ і всього уряду. Керівник відомства Сандер Лашай зателефонував прем'єрові у Вашингтон і повідомив, що залишає посаду.

Еді Рама у відеозверненні до народу повідомив, що задовольнив прохання міністра про відставку з моральних причин. Він назвав інцидент, що стався під час комендантської години, «трагічним винятком, а не правилом у роботі поліції, яка покликана захищати громадян». Прем'єр запевнив, що проводяться слідчі дії стосовно поліцейського й він обов'язково постане перед судом.

У четвер прем'єр-міністр приїхав до оселі загиблого Клодіана Раша й висловив співчуття його близьким, пообіцявши допомогу від держави. У своєму відеозверненні Еді Рама ще раз публічно вибачився не тільки перед родиною Клодіана Раша, а й перед усіма громадянам країни. Після відставки міністра й вибачень прем'єра протестні дії пішли на спад.