Наразі встановлено, що чоловік намагався перемістити через державний кордон 11 500 пачок сигарет без акцизних марок з позначкою «For duty free only». Мікроавтобус «SEAT» вартістю майже півмільйона гривень в колишнього дипломата вилучено до рішення суду.

Як повідомила Держприкордонслужба, громадянин Угорщини прямував з України до Угорщини. На контролі він показав дипломатичний паспорт, не акредитований в Україні. Огляд автомобіля провела спільна група з прикордонного наряду, оперативні співробітники, представники ДМС за присутності представників консульства Угорщини в Берегові.

Затриманий двічі був депутатом угорського парламенту від соціалістів (MSZP). На сайті партії можна також прочитати, що Жолт Легинь був віце-президентом регіональної асоціації партії округу Саболч-Сатмар-Берег і головою національної ради партії з питань етики і дисципліни. В Соціалістичній партії вже повідомили, що після випадку на кордоні Легинь залишив усі партійні посади і саму партію. Окрім того, соціалісти ініціювали негайне анулювання його дипломатичного паспорта, повідомляє «Європейська правда».

Фото з сайту Держприкордонслужби.