Вони зберегли свої традиції, а також свою любов до Батьківщини і прагнуть розголосити факти нашої історії — як трагедія Голомодору.

За ініціативою Асоціації отця Сенишина українського колективу м. Апостолес, колоній півдня Місьйонесу і півночі Коррієнтесу під головуванням пана Габріеля Бореськова одне з провідних видань Посадаса, столиці провінції Місьйонес, газета «Ель Діаріо» «Перше Видання» опублікувала на двох центральних сторінках, в неділю, 6 грудня, велику статтю про Голодомор. Кілька ілюстративних фотографій супроводжували всеосяжну статтю про Голодомор, в тому числі, й фотографії української церкви Святої Трійці м. Апостолес, де в неділю, 28 листопада, українською мовою відбулася Божественна літургія і панахида в пам’ять про цю трагедію українського народу. Божественна літургія була звершена в. о. Марком Генком, ЧССВ.

Примітно, що Асоціація отця Сенишина, яка є однією з найактивніших у провінції Місьйонес, є членом Української Центральної Репрезентації в Аргентині. Цього року ця громадська установа перебуває у стадії узгодження з урядом провінції Місьйонес на впровадження вивчення Голодомору в офіційній освіті шкіл провінції.

Др. Ярема ТАУРИДЗЬКИЙ, кореспондент «Голосу України» в Аргентині.