В Україні привітали це рішення.

«Розглядаємо його як черговий потужний сигнал підтримки ЄС зусиль українського керівництва у рамках «Нормандського формату» та Тристоронньої контактної групи з метою відновлення територіальної цілісності й суверенітету України», — відреагували у Міністерстві закордонних справ.

У коментарі українського зовнішньополітичного відомства наголошується, що в умовах очевидної відсутності намірів російської сторони йти шляхом повного виконання усіх Мінських домовленостей консолідований політичний тиск на РФ з боку ЄС у вигляді обмежувальних заходів є принципово важливим.

У МЗС України також вважають, що в разі продовження російської агресії проти нашої держави, санкції мають бути посилені.

Нагадаємо: економічні та секторальні санкції стосовно Російської Федерації були вперше запроваджені Європейським Союзом 2014 року й застосовуються щодо окремих галузей економіки Російської Федерації.

Зокрема, обмеження передбачають такі основні заборони: по-перше, обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для провідних російських компаній з мажоритарною часткою державної власності в уставному капіталі та їх дочірніх компаній з контрольним пакетом акцій, створених поза межами ЄС. По-друге, накладення експортної та імпортної заборони на торгівлю зброєю. По-третє, запровадження заборони на експорт товарів подвійного призначення для використання у воєнних цілях або для кінцевих споживачів товарів воєнного призначення у РФ. По-четверте, обмеження доступу РФ до окремих чутливих технологій та послуг, що можуть використовуватися для розвідки нафти.