Головний висновок групи — отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального в серпні 2020 року вчинено Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії.

До слова, група Bellingcat була першою, яка встановила справжню причину авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донбасом і назвала імена причетних до трагедії. А саме, оприлюднила інформацію про російський зенітний ракетний комплекс «Бук» й навіть назвала офіцерів, які ним керували.

Цього разу журналісти-розслідувачі, дослідивши телекомунікаційні дані та дані про подорожі, стверджують, що отруєння головного критика Кремля готувалося щонайменше з початку 2017 року. За даними розслідування, ключову роль у замаху грав спеціальний підрозділ Інституту криміналістики ФСБ. В ході розслідування виявлено трьох співробітників з цього підрозділу (Олексій Александров, Іван Осіпов і Володимир Паняєв), які разом із Навальним прямували до Новосибірська, а потім поїхали за ним до Томська, де він і був отруєний. Цих трьох підтримували і контролювали ще як мінімум п’ять співробітників ФСБ, декотрі з них також приїхали в Омськ, де був госпіталізований опозиціонер.

Більш того, отруєння в серпні 2020 року, схоже, відбулося після кількох років спостереження, яке почалося щонайменше 2017-го, незабаром після того, як Навальний вперше оголосив про свій намір балотуватися в президенти РФ. Оперативники ФСБ стежили за ним, подорожуючи разом більш ніж 30 рейсами в одні й ті самі пункти призначення.

Зараз Олексій Навальний перебуває в Німеччині, де відновлюється після отруєння нервово-паралітичною речовиною класу «Новічок». Опозиціонер наполягає, що наказ про отруєння віддав особисто президент Росії Володимир Путін. Кремль заперечує свою причетність.