Згідно з ними, православні церкви отримали дозвіл на проведення служб на Різдво 24 і 25 грудня та Йорданів день (Водохрещення Господнє, або Святе Богоявлення) -- 6 січня. Але на Водохреще освячення води у відкритих громадських місцях не має бути. При цьому на службах у храмах повинно бути не більш дев'яти осіб, і лише в кафедральних храмах митрополій по всій країні  -- 25 людей. Відповідальність за дотримання цих заходів уряд поклав на відповідні муніципалітети  і Афінську архієпископію. 

Митрополити назвали ці обмеження підступним планом проти віри й вірян. І заявили, що заплатять будь-які штрафи, але відкриють церкви для всіх парафіян. Митрополит області Серес, яка найбільше постраждала від  COVID-19, намагався дохідливо пояснити владі: "Людина -- це не тільки тілесне створіння, а й душа. А в ці важкі дні вона потребує опори, яку дає їм віра". До нього приєднався і митрополит з острова Корфу. Він закликав людей відвідувати всі літургії, а також звернувся до влади: "Можете штрафувати, заарештовувати мене, але я служитиму Богу". Їх підтримали й інші священики країни, які прямо заявили, що відкриють церкви для всіх, а не для обмеженої кількості осіб, визначеної урядом. 

Це була їхня реакція на штраф, накладений на священика однієї із церков в області Копіо за те, що він не тільки провів службу, а й допустив на неї всіх бажаючих. Йому виписали штраф у розмірі 1500 євро. Щоб знизити напругу, що виникла не тільки серед священнослужителів, а й дуже релігійних греків, прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс вирішив провести позачергову зустріч із архієпископом Афін і всієї Греції Ієронімом. Очільник уряду спробує переконати главу Православної автокефальної помісної церкви в тому, що влада не зазіхає на віру, а лише опікуються про здоров'я людей, тому й наполягає на необхідності дотримання суворих заходів. Міцотакіс готовий вислухати думку Ієроніма й знайти з ним спільне рішення проблеми. Ця зустріч, за заявою офіційного представника  уряду, має відбутися найближчими днями.