Про це заявив новий керівник зовнішньополітичного відомства Джорджу Радулович. За його словами, це завдання диктується алгоритмом евроінтеграційного процесу. 

Міністр нагадав, що в 2015-му договори про державні кордони було підписано з Косово та Боснією і Герцеговиною. В 2018 році вони набули чинності. А от прикордонні питання з Хорватією ще належить погоджувати. У влади Загреба й Подгориці різні підходи до демаркації кордону на півострові Превлака. Тому вони погодилися, що поки дотримуватимуться положень протоколу про кордони, який у грудні 2002 року було підписано між союзним урядом Союзної Республіки Югославії (до її складу тоді ще входила Чорногорія) і урядом Хорватії. Зараз думка Чорногорії і Хорватії про те, де має проходити прикордонна смуга в цьому мальовничому місці, не збігається. Експерти продовжують переговори. Але якщо не зможуть у робочому порядку вирішити цей спір, то за обопільною згодою Подгориці та Загреба він буде переданий на розгляд Міжнародного суду в Гаазі чи міжнародного арбітражу. Міністр заявив, що вони «є одними із цивілізованих механізмів урегулювання прикордонних розбіжностей». 

Прикордонні питання Чорногорії належить владнати і з Албанією. Поки що сусідні країни дотримуються протоколу про державний кордон, підписаного ще в 1926 році Королівством сербів, хорватів і словенців з Королівством Албанії. Але відтоді спливло багато води, і розпад Королівства сербів, хорватів і словенців привів до утворення безлічі невеликих держав, кордони яких потрібно уточнити й закріпити у відповідних договорах. 

«Чорногорія в 2013 році запропонувала Сербії провести демаркацію кордонів, щоб укласти угоду, але поки що переговори про це не почалися», -- розповів про найближчі плани міністр.