Екс-президента Косово Хашима Тачі, колишнього голову парламенту Якупа Краснічі, ще одного екс-голову парламенту й колишнього лідера Демократичної партії Кадрі Веселі, також опозиційного політика Реджепа Селімі обвинувачують у катуваннях мирного населення, незаконних затриманнях сербів, убивстві понад 100 людей. 

Сторона обвинувачення заслухала 153 свідків, підготувала 1 842 документи з доказами на 43 108 сторінках, 1 500 матеріальних доказів і більш як 20 годин відео- і аудіозаписів із доказами їхньої вини. 

Не сидить склавши руки і влада Приштини. Міністр юстиції Косово Селім Селімі  14 грудня зробив заяву, що для захисту обвинувачуваних уряд за згодою парламенту виділив 20 мільйонів євро. І пояснив, що 13 мільйонів буде взято з резервного фонду бюджету, а ще сім було викроєно після актуалізації бюджетних витрат на цей рік, які затвердив парламент. Міністр пояснив: у цей момент для збереження конфіденційності він не може повідомити, на що буде витрачено ці кошти. Але запевнив, що вони не підуть на вітер, а людей, які боролися за свободу Косово, захищатимуть найкращі адвокати.