У Чехії стартувало масове тестування

Так, у Чехії почалася кампанія масового тестування на коронавірус, у рамках якої усіх охочих запрошують здати швидкий тест на антигени. Як повідомляє IDNES, людям пропонують обрати найближчий до себе центр тестування та записатися онлайн на певну дату й час — щоб запобігти чергам. Результат тесту можна буде дізнатися на місці вже за двадцять хвилин. Витрати на тестування покриватимуться медичною страховкою. У країні вже розгорнули 700 пунктів тестування, але їх кількість має зрости.

До норми німці повернуться улітку

Міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан вважає, що, зважаючи на старт вакцинації наприкінці цього року, на повернення до нормального життя в країні можна сподіватися з літа. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Spiegel Online. Водночас від учора в Німеччині почав діяти жорсткий локдаун. У країні, крім продуктових магазинів, працюють лише аптеки, галантереї, АЗС, банки, ощадкаси і поштові відділення. Учора в ФРН кількість померлих від коронавірусу за добу вперше перевищила 900.

Різдво на карантині?

Прем’єр Іспанії Педро Санчес теж не виключає посилення карантинних обмежень на Різдво, якщо найближчими днями ситуація з коронавірусом продовжить погіршуватися, інформує El Pais. «Ми спостерігаємо тривожне зростання кількості заражень. Ми не можемо допустити третьої хвилі епідемії», — заявив він під час виступу в Конгресі. До речі, результати останнього етапу загальнонаціонального дослідження антитіл показали, що близько 9,9% населення Іспанії перехворіли на коронавірус.

Наукова рада Франції рекомендує громадянам на тиждень самоізолюватися перед святкуванням Різдва з родиною. Як пише «Європейська правда» з посиланням на Le Figaro, науковці радять цього року максимально утриматися від родинних святкувань та вечірок з друзями.

Зелене світло вакцині

А в США затверджено ще одну вакцину від коронавірусу — цього разу американської компанії Moderna. Про це йдеться у звіті Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA). Рішення регулятора означає, що препарат може стати другою вакциною проти коронавірусу, дозволеною в США. Раніше доступ на американський ринок отримала вакцина Pfizer/BioNTech.