Сім років тому в дівчини померла мати, а батька позбавили батьківських прав. Дар’ю поставили на облік у службу у справах дітей. Цього серпня її влаштували в міський Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Затишна домівка». Там допомогли відновити загублений паспорт і привести документи у відповідність із вимогами законодавства.

«Дар’я деякий час перебувала в складних життєвих обставинах. Їй було надано безплатне харчування й уся необхідна допомога. А нещодавно одержала півмільйона гривень на придбання власного житла. У жінки вже двоє дітей», — зазначають у міськраді.

Як повідомили у службі у справах дітей Запорізької міськради, для придбання житла кожна дитина-сирота отримує 533,634 тис. грн. Грошова компенсація може бути використана протягом одного року від дня зарахування коштів на спеціальний рахунок у банку. Список осіб, які перебувають на квартирному обліку і претендують на одержання власного житла за рахунок державних коштів, затверджує комісія міськради.

«У держпрограмі, що передбачає виділення цих коштів, Запоріжжя брало участь в 2018—2019 роках. Останній був дуже насиченим, адже 30 дітей одержали грошову компенсацію», — каже начальник служби Наталя Сиворакша.

«Водночас через те, що в постанову Кабміну було внесено зміни й тепер загальний список дітей, які перебувають на квартирному обліку, формує регіональна комісія, виникли додаткова складнощі. Втім, є надія, що в наступному році діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, із Запоріжжя зможуть взяти участь у державній програмі», — додають у службі.

Фото прес-служби Запорізької міськради.