У вівторок під час інтерв’ю CBC News Network на запитання: «Чи приймає він пояснення Ірану щодо причин катастрофи 8 січня?» міністр відповів: «Ні». Однак не сказав, хто на його думку може бути винним. «Ми повинні дати можливість йти процесу своєю чергою. Але хочу сказати, що ми бачили, як по літаку були випущені ракети, і, на мою думку, це викликає багато питань», — зауважив міністр.

Також глава МЗС Канади наголосив, що встановити справжні причини трагедії важко, оскільки іранська сторона не надає інформацію. Канадські експерти не мають доступу до свідків, підозрюваних і доказів. Однак запевнив, що Канада й надалі домагатиметься проведення прозорого розслідування. «Я ставитиму під сумнів усе, що вони говорять, тому що не приймаю нічого за чисту монету», — сказав міністр.

Того саме дня спеціальний радник прем’єр-міністра Джастіна Трюдо Ральф Гудейл оприлюднив звіт щодо знищення рейсу PS752 і наголосив, що Іран не може бути відповідальним за розслідування трагедії, оскільки саме військові винні у збитті літака. «Сторона, відповідальна за ситуацію, розслідує себе переважно таємно», — зауважив Гудейл і додав, що довіри це не викликає.

Літак «Міжнародних авіаліній України», який здійснював рейс PS752, було збито 8 січня кількома ракетами одразу після взльоту з аеропорту Тегерана. Відповідальність за трагедію покладено на «Корпус вартових ісламської революції». Внаслідок трагедії загинуло 176 чоловік. Серед них — 11 громадян України, в тому числі екіпаж. Найбільша кількість пасажирів (138) так чи інакше були пов’язані з Канадою.