Він поінформував, що станом на середу в Кропивницькому видобувачі уранової руди блокують транспортні шляхи в трьох напрямках — у бік Києва, Кривого Рогу та Миколаєва. Люди вийшли на вулицю тому, що вже два місяці не отримують зарплату, а підприємства більш як 50 днів простоюють. Ідеться про радіоактивні шахти, в яких існує загроза підтоплення і забруднення довкілля, наголосив парламентарій.

А заборгованість перед шахтарями з видобутку вугілля тим часом уже перевищила два мільярди гривень, зауважив М. Волинець. За його словами, така ситуація призводить до вимирання галузі, економічної, екологічної та соціальної кризи у 77 шахтарських містах. Водночас М. Бондар звернув увагу: Прем’єр-міністр не дав чітких гарантій, що шахтарі зможуть отримати свої гроші протягом цього тижня. А В. Мороз нагадав Президенту його обіцянку перед шахтарями. Мовляв, якщо вони не матимуть зарплати, то й уряд не отримуватиме грошей.

Незалежна спілка гірників уже здійснює підготовку до страйку, повідомив М. Волинець. Якщо до кінця тижня шахтарі не отримають зароблене, вони діятимуть рішуче. Страйк буде масовий і чутливий, пообіцяв народний депутат. Люди тяжко працюють і повинні вчасно отримувати зароблене, наголосив він.