Про це оголосив президент Реджеп Ердоган. Він пояснив, що це продиктовано ситуацією з поширенням коронавірусу, яка ускладнюється. 

Раніше за розпорядженням влади було запроваджено комендантську годину  з 21.00 до 5.00. Потім у всіх містах припинили роботу популярні турецькі лазні, сауни, басейни, спортзали. До торговельних центрів пускають певне число покупців і тільки за цифровим кодом. Закрито для відвідувачів ресторани та кафе. Їжу в них можна замовити з доставкою додому. 

Обговорює жорсткість захисних заходів на всі новорічні святкові дні аж до введення комендантської години і влада Сербії. Головний епідеміолог країни Предраг Кон попередив, що зростання кількості госпіталізацій припаде на останні десять днів року. А масова зустріч Нового року на вулицях і площах стане ще одним каталізатором поширення коронавірусу. Медики непокояться, що в лікувальних закладах просто не буде вільних місць для нових хворих. Але, за словами головного епідеміолога, рішення про запровадження комендантської години на новорічні свята урядом ще не прийнято. Очевидно, влада побоюються протестів проти жорсткості захисних заходів, тому ретельно зважує кожне своє рішення.