До місця його знаходження вийшов прикордонний катер у супроводі вертольота. З'ясувалося, що державний кордон порушила яхта «Посейдон».

Чорногорські ЗМІ не повідомляють, під прапором якої країни ходило судно, але зазначають, що тепловий датчик прикордонників показав: на нижній палубі є велика кількість тепла. Це могло означати одне - на яхті дуже багато пасажирів. Наряд прикордонників, який висадився на її борт, підтвердив, що прилад не помилився - на «Посейдоні» виявили 50 мігрантів.

Капітану судна-порушника було наказано йти за прикордонним катером до чорногорського порту Бар. Там на допиті з'ясувалося, що екіпаж мав доправити нелегалів до адріатичних берегів Італії. За це кожен із них заплатив величезні гроші. Адже брали їх не на борт надувного човна, а на судно з усіма вигодами. І гарантували комфортну доставку в країну Європейського Союзу.

Поліцейська влада продовжує розслідування цього випадку. Нелегалів, найімовірніше, депортують із Чорногорії, а перевізникам мігрантів загрожує ув'язнення.