А на виручені кошти облаштовувати територію. Такі можливості з’явилися в учнів і педагогів Запорізької гімназії № 25 з отриманням обладнання для брикетування вторсировини.

Новинка стала для них подарунком за перемогу в проекті «Zero Waste School-2020», який організував приватний благодійний фонд і зібрав 75 учасників з усієї країни. Запорізькі школярі разом із учителями презентували проект «Eco Town». Під час підготовки діти навчалися проектного менеджменту, як просувати власний продукт, а також більше дізналися про сортування відходів і розумне використання природних ресурсів.

«Нині при повному завантаженні преса можна брикетувати 20—40 кг сміття. Це дуже зручно й цікаво. Процес сподобається учням», — вважає педагог-організатор гімназії Людмила Мосийченко-Бобракова.

Зазначимо, що навчальний заклад постійно бере участь і перемагає в багатьох міських і всеукраїнських проектах. Три роки поспіль вигравав кошти на благоустрій території у конкурсі «Громадський бюджет».

«Як наслідок такої активної діяльності — вже вдалося встановити паркан навколо території школи, придбати сучасні вуличні тренажери, укласти доріжки бруківкою, провести озеленення», — каже директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук.

Фото прес-служби Запорізької міськради.