В неділю вранці він пішов порибалити і не повернувся додому в домовлений час. Не дочекавшись чоловіка на обід, дружина повідомила в поліцію про його зникнення.

До пошуків підключилися п'ять суден ВМС, два приватні катери та вертоліт ВМФ, а також кілька груп військових аквалангістів. Їм вдалося помітити надувний човен зниклого неподалік берега вже біля іншого острова - Аспронісі. Підвісний мотор був у повному порядку, в човні також знайшли рушниці для підводного полювання, але самого Валіракіса не було. Тільки після 20.30 вдалося виявити тіло Валіракіса без слідів насильства чи боротьби за одну милю від місця знайдення човна - неподалік острова Пезонісі. За словами прес-секретаря берегової охорони, погода в цьому районі була чудова, а море спокійне. До того ж екс-міністр, незважаючи на свій 77-літній вік, був відмінним плавцем і не раз сам виходив у море на риболовлю. Тому його смерть вважають загадковою. Зараз поліція шукає свідків і з'ясовує всі обставини. Щоправда, рятувальники висловили припущення, що Валіракіс на ходу випав із човна, який продовжив рух далі. Він був без надувного жилета, а в холодній воді довго протриматися було неможливо.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс висловив співчуття родині екс-міністра, а на своїй сторінці у Твіттері виставив повідомлення: "Сіфіс Валіракіс був сміливим демократом, безстрашним борцем опору в часи диктатури. Він був чесним і безкорисливим членом парламенту та міністром під час демократії".