Грецькі ЗМІ повідомили, що делегацію країни очолив досвідчений дипломат Павлос Апостолідіс, а турецьку — заступник міністра закордонних справ Седат Онал і глава департаменту МЗС, який займається питаннями східного Середземномор’я, Чагатай Ерджиєс. У перемовинах, які тривали більш як три години в стамбульському готелі Swissotel, брав участь і офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калін.

Зміст переговорів сторонами поки що не розголошується. Грецькі ЗМІ зазначають, що в Афінах не очікують істотного просування переговірного процесу через величезну різницю в пропозиціях, що їх сторони вносили до порядку денного. Офіційний представник уряду Греції Христос Тарантіліс на брифінгу в понеділок повідомив, що Греція «добросовісно відновлює переговори й очікує, що Туреччина чинитиме аналогічно». Він підтвердив позицію Греції про те, що будь-які домовленості носитимуть неофіційний характер.

Але в Європейському Союзі відновлення дипломатичних перемовин вважають позитивним знаком. Так, посол ФРН у Греції Ернст Райхель уже привітав поновлення контактів між двома країнами. «Торік Греція і Туреччина опинилися на межі військового протистояння. Сьогодні ситуація значно спокійніша», — написав німецький дипломат після того, як делегації сіли за стіл переговорів у Стамбулі. Він назвав їх «успіхом дипломатії для Греції, Німеччини і ЄС».