На знімку: Василь Петьовка (праворуч) разом з колегою Валерієм Лунченком постійно дбають про свого виборця і розвиток Закарпаття.

Ось як і з чим звітує перед своїми виборцями з 72-го округу, до якого входять два великі гірські райони Закарпаття — Тячівський і Рахівський, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, член парламентської групи «Довіра» Василь Петьовка.

Протягом 2020 року народний депутат Василь Петьовка отримав 386 звернень щодо соціально-побутових питань мешканців округу. Здебільшого звернення стосувалися сфери охорони здоров’я в контексті збереження рівня та якості надання медичної допомоги, надання матеріальної підтримки. Серед інших болючих питань можна виділити такі: ремонт доріг, збільшення заробітних плат та пенсій.

Загальна кількість громадян (враховуючи колективні звернення), які звернулися до народного депутата України, — 450.

За звітний період спрямовано 12 запитів до Кабінету Міністрів України щодо питань, які стосуються: виплат компенсацій медичним працівникам Рахівського та Тячівського районів, зайнятих у боротьбі та запобіганні поширенню 
COVID-19; погашення заборгованості із зарплати працівникам бюджетної сфери; відновлення фінансування протипаводкової програми «Тиса»; скасування абонентської плати за доставку і транспортування газу; виділення коштів на реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Лужанка»; відновлення функціонування пункту пропуску «Тересва»; виділення коштів на ремонт дороги, що сполучає гірські населені пункти — селище Ясіня та село Чорна Тиса, протяжністю 3,5 кілометра та ін.

Було проведено зустрічі з керівництвом Кабінету Міністрів України, на яких обговорювали життєво важливі питання для Закарпатської області: фінансування «Програми розвитку Українських Карпат»; побудова залізничної колії для сполучення зі Словаччиною та іншими країнами Євросоюзу; відновлення фінансування протипаводкової програми «Тиса» і об’єктів протипаводкового захисту; повернення коштів на реконструкцію доріг за програмою «Дорожній експеримент»; побудова нових пунктів пропуску та реконструкція наявних на кордонах з країнами ЄС.

Народний депутат Василь Петьовка подав 16 законопроектів.

За минулий рік було проведено 50 зустрічей з виборцями, зокрема 20 особистих прийомів.

За сприяння Василя Петьовки було виділено субвенції з державної скарбниці місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на: будівництво спортивного майданчика в селищі Тересва, капітальний ремонт тротуарів у місті Рахові, капітальне оновлення дороги в селищі Великий Бичків, капремонт мостового переходу в селі Водиця Рахівського району, реконструкцію стадіону в селі Вільхівці Тячівського району, капітальне оновлення будівлі дошкільного навчального закладу в селі Колодне Тячівського району, будівництво лінії вуличного освітлення в селищі Усть-Чорна Тячівського району, капітальний ремонт покрівлі та фасадів частини будівлі ЗОШ І—ІІ ступенів у селі Тячівка Тячівського району, капітальний ремонт тротуару в селі Богдан Рахівського району.

Також торік Василь Петьовка сприяв наданню матеріальної підтримки лікарням у боротьбі та запобіганні поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, а саме: закупівля багаторазових захисних костюмів і масок, засобів індивідуального захисту, засобів дезінфекції тощо.

Отже, ці цифри й факти красномовно свідчать про багатогранну й плідну діяльність народного обранця.

Ужгород.

Фото надано прес-службою народного депутата України.