Цього разу демонстранти змінили тактику. Протягом попередніх кількох місяців їхні акції відбувалися переважно на околицях, відносно нечисленні й одночасно в різних місцях як «дворові марші».

А нині в Мінську, крім цих уже традиційних «дворових маршів» із біло-червоно-білими прапорами, кілька тисяч демонстрантів також вийшли на «прогулянку» самим центром міста. При цьому учасники цієї «прогулянки» були без політичних гасел і національної символіки, щоб не давати міліції формальних приводів для затримань, але це не допомогло.

Також 31 січня Генеральна прокуратура Білорусі повідомила, що буде пропонувати посилення відповідальності за «екстремістську діяльність», до якої фактично залічують усі виступи проти чинної влади країни, як і за будь-яке «сприяння» такій діяльності — за яке, зокрема, будуть вважати і використання «екстремістської символіки».

29 січня в Генпрокуратурі країни вже повідомляли, що до неї надійшло «колективне звернення» близько сотні громадян, які просять відомство визнати екстремістським біло-червоно-білий національний прапор Білорусі, який нині є головним символом противладних демонстрантів. Як сказала тоді речниця відомства, там тепер готують пакет документів про визнання цього прапора та іншої білоруської національної символіки «екстремістськими» — що перетворить цю символіку на офіційно заборонену, а її використання — на кримінальний злочин, повідомляє «Радіо Свобода».