Як повідомило Управління із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини, перший поштовх магнітудою 5,1 було зафіксовано о 8.46 за турецьким часом (о 7.46 - за київським). Другий поштовх стався вже за хвилину й сягнув магнітуди 4,8, хоча його епіцентр був на глибині всього сім кілометрів. Найбільше землетрус відчувався в місцевості Карабурун, що на півострові при вході до бухти Ізміра. Відчули підземні поштовхи й жителі грецького острова Лесбос. Про постраждалих і руйнування турецькі й грецькі ЗМІ нічого не повідомили.

Важливо зазначити, що й в інших країнах Балканського регіону в останні дні січня було відзначено сейсмічну активність. Так, у суботу на території Румунії зафіксовано два підземні поштовхи. Перший - вночі, о 00.13 за місцевим часом (збігається з київським), у районі Вранча. Його магнітуда була 3,7. Другий - о 02.52 у районі Чорного моря. Його відчули не тільки в приморській Констанці, а й у Галаці та Бреїлі. А в неділю труснуло й Північну Македонію, на території якої Європейсько-середземноморський сейсмологічний інститут зафіксував поштовх магнітудою трохи вище 3. Його епіцентр був на глибині два кілометри й на відстані лише за 7 кілометрів від міста Кічево.

Сейсмологи попереджають, що в інших частинах Балканського півострова на початку лютого можливі підземні поштовхи. Їх місце й потужність важко спрогнозувати.