На Вінниччині зменшилася кількість безробітних серед економічно активного населення працездатного віку. Якщо станом на листопад 2012-го їх нараховувалося 74,8 тисячі осіб, то нині таких — 67 тисяч. Рівень безробіття, розрахований за методологією Міжнародної організації праці, скоротився з 8,9 до 8,7 відсотка (середній показник у державі — 7,5 відсотка).

— У регіоні спостерігається стійка тенденція до поступового підвищення зайнятості населення, — каже перший заступник директора Вінницького обласного Центру зайнятості населення Світлана Аляб’єва. — З початку року роботодавці повідомили нам загалом про 42,8 тисячі вакансій, це на сім відсотків перевищує минулорічний показник. Стало більше (на 11 відсотків) тих, хто пропонує роботу.

За словами співрозмовниці, нинішнього року через центри зайнятості населення краю вдалося забезпечити роботою 34,7 тисячі громадян. Це 46 відсотків від усіх тих, хто звертався. Дев’ять з десяти претендентів, які перебували на обліку, отримували допомогу з безробіття. Середній розмір виплат у листопаді підвищився до 990 гривень.