І життєвий рівень болгар навіть в епоху пандемії не знизився. Не всі громадяни вірять у це, а опозиція прямо звинувачує главу уряду в підтасуванні цифр. Але Національний інститут статистики підтвердив, що ці обвинувачення політичних опонентів прем'єра голослівні. 

Так, згідно з останніми статистичними даними, загальний середній дохід на одного члена родини в четвертому кварталі 2020 року зріс порівняно з цим самим періодом 2019-го на два відсотки. Він становив 1 805 левів (майже 902,5 євро). Статистика також свідчить: за цей період загальні витрати на одного члена сім’ї знизилися на 0,7 відсотка й у грошовому вираженні становили 1 681 лев (840,5 євро). Зараз болгари найбільше витрачають на продукти харчування -- 28,8 відсотка, на житло й комунальні послуги -- 18,2, сплата податків і соціальних відрахувань становить 12,9 відсотка, а проїзд на всіх видах транспорту -- 11,3.

У період пандемії уряд виплачував усім пенсіонерам щомісячну допомогу в розмірі 50 левів (25 євро). Грошову допомогу на кожну дитину отримували й усі родини. Наприкінці року в середньому сімейні доходи перевищили витрати на 1,3 відсотка. Ця тенденція зберігатиметься принаймні до чергових парламентських виборів, які призначено на 4 квітня. Після них уже новому уряду доведеться вирішувати, як підтримувати пенсіонерів і родини з дітьми в період пандемії, що триває.