Адже в Інтернеті можна ознайомитися з безліччю «рекомендацій» і знайти список препаратів, що допомагають від кашлю, болю в грудній клітці, нежитю та інших ознак серйозного захворювання. Лише коли «лікування» зайшло так далеко, що хворий почав непритомніти, а потім взагалі впав у кому, близькі викликали йому швидку допомогу. Прямо в машині лікар зробив пацієнту експрес-тест на COVID-19, а вже в клініці його проби відправили на PCR-дослідження. Обидва тести дали позитивні результати. Чоловіка одразу помістили в реанімаційне відділення і підключили до апарата штучної вентиляції легень. Але було вже настільки пізно, що лікарі виявилися безсилими. 

Родичі поскаржилися на медиків, які нібито недбало поставилися до лікування хворого й не врятували йому життя. Була призначена перевірка, під час якої фахівці Дирекції громадської охорони здоров'я з'ясували: пацієнт кілька днів, крім інших протизапальних препаратів, кожні чотири години ковтав і по дві таблетки парацетамолу, доза якого становила 500 міліграмів. «Тобто за добу він не лікував, а отруював свій організм шістьома грамами парацетамолу, що дуже багато й неприпустимо", - повідомила в інтерв'ю інформаційному агентству «Аджерпресс» керівник дирекції Моніка Адаскаліцей.   

Вона ще раз нагадала, що лікарі постійно попереджають: не займайтеся самолікуванням, особливо, коли симптоми вказують на можливість зараження COVID-19. Це не тільки протипоказано, а й може призвести до найтяжчих наслідків. Що й сталося з пацієнтом з Ботошані, в якого в клініці, крім COVID-19, лікарі зафіксували поліорганну недостатність. Її головною особливістю є пошкодження органів настільки, що вони не спроможні підтримувати життєдіяльність організму. В цього хворого через передозування парацетамолу була повністю пошкоджена печінка, й вона не виконувала своїх функцій.