На знімку: Віталій Бунечко (ліворуч) та Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гульдере.

У ході бесіди посол відзначив, що Житомирщина є одним із регіонів України, де турецький бізнес відчуває себе комфортно й не стикається із зайвим бюрократичним чи іншим тиском.

Учасники зустрічі детально обговорили основні напрями, які можуть бути цікавими для співпраці українського та турецького бізнесу на Житомирщині: агросектор, де область вже кілька років поспіль є одним із лідерів виробництва органічної продукції, альтернативну енергетику, туризм і готельно-ресторанний бізнес та транспортну інфраструктуру, зокрема авіасполучення та розвиток аеропорту. 

В галузі альтернативної енергетики в регіоні вже працюють турецькі інвестиції -- компанія «ЕМ-ЕН-ДЖІ Українська Відновлювальна Енергетика», яка стала бізнес-амбасадором області та вже посприяла приходу ще одного інвестора.

Також турецький бізнес зацікавлений в участі в роботі індустріальних парків Житомирщини, що можуть бути привабливими не лише для великих корпорацій, а й для малого та середнього бізнесу. В зв’язку з цим учасники зустрічі обговорили ідею залучення до комунікацій між бізнесом обох країн представників Туреччини, які опікуватимуться саме Житомирською областю та допомагатимуть встановленню контактів між підприємцями для пошуку цікавих проектів і надійних партнерів. Віталій Бунечко наголосив, що регіон виборов право бути учасником проекту секторальної підтримки Європейського Союзу з розвитку саме індустріальних парків.

Було порушено й питання організації україно-турецького бізнес-форуму на території області. Учасники зустрічі висловили спільну зацікавленість та бажання працювати над реалізацією цієї ініціативи, але відзначили, що вона потребує більш детального опрацювання.

Фото зі сторінки Віталія Бунечка у Фейсбуці.