Щодоби до них додається не менше тисячі людей.

Найкритичніше становище склалося в області Аттика, куди територіально входить і столиця. Загальна кількості тих, хто захворів, по країні — 1121 особа, серед них 529 — в Аттиці, а ще 170 — в Афінах. У відділеннях інтенсивної терапії цієї області вчора залишалося всього 27 вільних ліжок. У Салоніках також зафіксовано значне збільшення випадків зараження коронавірусом — за добу воно сягнуло тризначної цифри. Це викликає величезну тривогу у фахівців.

На думку медиків, система охорони здоров’я Греції працює на межі можливостей і в будь-який момент може «луснути по швах». Тому фахівці з інфекційних захворювань пропонують уряду подовжити дію суворих заходів ізоляції у великих містах як мінімум ще на тиждень. У зв’язку з цим у п’ятницю очікується оголошення нової інформації стосовно карантину.

Повідомляючи про це, ЗМІ не виключають, що  влада оголосить про продовження карантину до початку березня. А також закликатиме населення вакцинуватися, що обмежить поширення COVID-19 і врятує багатьом життя.