Таке рішення прийняв міністр оборони, йдеться у повідомленні на сайті військового відомства. Незвичний музей буде розміщено на восьмому причалі у порту Миколаєва. Його передадуть до філії Національного військово-історичного музею України — Центрального військово-морського музею.

Вінниця взяла шефство над корветом у 1997 році. Команду корабля формували переважно з призовників міста й області. Бували випадки, коли облцентр зі свого бюджету фінансово підтримував військове судно. Так, у 2011-му область перерахувала 250 тис. грн на його технічне оновлення. Перед тим судно потрапило у шторм і зазнало часткових пошкоджень. У березні 2013-го командування ВМС прийняло рішення про списання корвета.

З проханням зберегти корабель зверталися до міністра оборони й командувача ВМС депутати міськради, особисто тодішній міський голова Вінниці Володимир Гройсман та громадськість. Зрештою, командувач ВМС скасував своє рішення про утилізацію. У липні того ж 2013-го корвет перевели до групи навчальних кораблів. Тепер оприлюднено нове рішення — про його перетворення на музей.