Порушником митних правил виявився 31-річний івано-франківець, який повертався з Італії через українсько-угорський кордон. Під час проходження митно-прикордонного контролю у "червоному коридорі" вказав у декларації наявність багажу у кількості 70 місць, в основному, вживаний одяг та взуття. Усно підтвердив, що крім вказаного, більше нічого не переміщує.

Але при перевірці багажного відсіку автомобіля "Мерседес-Бенц Спринтер" митники виявили у двох картонних коробках новий товар іноземного виробництва, про який водій вирішив не заявляти, аби зекономити на оподаткуванні.

Не задекларованого товару виявилося так багато, що відносно перевізника складено протокол, повідомила речниця митниці Вікторія Сенгетовська. Адже згідно з Митним кодексом України дозволяється ввозити новий товар на одну особу без декларування та оподаткування до 500 євро і до 50 кг.

Серед фірмових речей різних розмірів та кольорів: майже три сотні пар жіночих штанів відомих марок, сарафани, сорочки, спортивні костюми, футболки, піджаки. Весь товар італійського виробництва.

Нині незадекларовані речі вилучено на склад митниці, а їхню остаточну вартість визначить експерт.

Ужгород.

Фото прес-служби Закарпатської митниці Держмитслужби.