Закордонні туристичні фірми торік масово відмовлялися від попереднього бронювання місць у готелях на Адріатичному узбережжі через те, що їхні клієнти боялися їхати до країни, де вирував коронавірус.

Щоб цього літа привабити іноземних гостей, прем'єр-міністр Албанії Эді Рама вже оголосив, що при в'їзді до країни прикордонна влада ні в кого не вимагатиме пред'явлення документів про вакцинацію. Він упевнений, що й так ніхто не наважиться вирушити на відпочинок без гарантії своєї безпеки. А до літа більшість громадян країн Європейського Союзу, та й найближчої Сербії, у якої немає виходу до моря, буде вакциновано.

Своїм же громадянам, які планують поїздки за кордон, він пообіцяв видачу імунізаційних паспортів, якщо Європейський Союз запровадить обов'язкове їх пред'явлення прикордонній чи санітарній владі.

Албанські видання зазначають, що ці обіцянки прем'єр дав під час відвідування найбільшого в Тирані центру вакцинації, який було розгорнуто на головній площі столиці - імені Скандербега. Тому й закликав народ не боятися імунізації, яка захистить від небезпечної хвороби й буде гарантією того, що ніхто не заразить гостей коронавірусом.

Преса, радіо й телебачення теж постійно закликають громадян скористатися з нагоди й відвідати центри вакцинації, де безплатно зроблять щеплення вакцинами Pfizer, AstraZeneca, Sinovac. Вони поки що є в розпорядженні лікарів. Але, на жаль, не скрізь люди можуть вибирати вакцину. Мовляв, що завезли, тим і колють, і за це скажіть спасибі.