Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд. Також під час бесіди йшлося про кроки України в контексті подальшого поглиблення відносин з Європейським Союзом.

Володимир Зеленський наголосив на незмінності стратегічної мети щодо набуття повноправного членства України в ЄС та висловив сподівання на активну підтримку з боку Естонії в реалізації цього амбітного завдання, інформує Офіс Президента. Натомість Керсті Кальюлайд наголосила, що Естонія підтримує євроатлантичні прагнення України.

Також під час бесіди йшлося про загрози і виклики для Європейського континенту, серед яких є проект «Північний потік-2». «Ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб не допустити завершення будівництва цього проекту», — зазначив глава держави.

Окрім того, Володимир Зеленський ознайомив Керсті Кальюлайд з безпековою ситуацією на лінії розмежування на Донбасі та наголосив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

Володимир Зеленський також нагадав, що в серпні 2021-го в межах відзначення 30-ї річниці незалежності України в Києві відбудеться інавгураційний саміт Кримської платформи, до участі в якому запрошують світових лідерів, зокрема й Президента Естонії.