Таке рішення ухвалили депутати Вінницької міськради на черговій сесії. Інформація про це розміщена на офіційному сайті міськради.

— Орендарі нерухомого майна комунальної власності Вінницької міської територіальної громади, які не використовували його в період посилених карантинних заходів у січні 2021 року, можуть бути звільнені від виконання зобов’язання зі сплати орендної плати, — йдеться у повідомленні. — Щоб оформити таку пільгу, орендарям потрібно звернутися до міської ради із визначеним пакетом документів.

Нараховані штрафи та пені за вказаний період також не підлягають сплаті. Це зазначено в ще одному пункті рішення міської ради.

Незважаючи на те, що доходи до бюджету за підсумками першого кварталу скоротилися на п’ять відсотків порівняно з відповідним періодом минулого року, депутати підтвердили виконання ними ж прийнятої у 2020-му антикризової програми «Вінничани важливі». Документ передбачає не тільки підтримку бізнесу. Додаткові кошти виділено для медичних закладів, муніципальну доплату отримують лікарі та медики, які безпосередньо працюють із пацієнтами, хворими на коронавірус.

Із бюджету громади продовжують виплачувати допомогу малозабезпеченим сім’ям, а також людям поважного віку, розмір пенсій яких становить менше двох тисяч гривень.