Повідомляючи про це, прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс зазначив, що на ці обігові кошти вони зможуть два, а то й три місяці закуповувати продукти та іншу сировину після поновлення роботи. 

Видання Keep Talking Greece зазначає, що фінансування здійснюватиметься згідно з Національним стратегічним планом, що визначає роль структурних фондів ЄС на період  2021--2027 років, який ще чекає схвалення Європейської комісії.

Прем'єр одразу дав зрозуміти, що від цього плану навряд чи варто чекати «повного покриття збитків усім закладам громадського харчування, бо за час пандемії всі сектори грецької економіки зазнали величезних збитків». І додав: «Ми тут для того й існуємо, щоб забезпечити їх обіговими коштами для закупівлі сировини та поновлення роботи». 

Міцотакіс заявив, що цей сектор економіки вже одержав від уряду підтримку, що дорівнює майже одному мільярду євро. За його словами, з 77 000 представників цього бізнесу 65 000 скористалися пільговими позиками й завдяки ним тримаються на плаву. Крім того, майже 260 000 людей, чиї трудові договори на час вимушеного простою було припинено, отримали не від власників, а від уряду частину зарплат. На це пішло майже 720 мільйонів євро. 

За повідомленням статистичної служби Греції, тільки в 2020 році доходи всіх фірм, які працюють у сфері громадського харчування, порівняно з 2019-м скоротилися на 37,7 відсотка. У грошовому вираженні ці втрати обчислюються 2,28 мільярда євро. 

Прем'єр-міністр Греції зізнався, що уряд ще не готовий назвати дату поновлення роботи ресторанів, кафе й барів  у повному обсязі. За його словами, він добре розуміє, що за п'ять місяців домашнього ув'язнення в людей з'явилася гостра потреба пообідати чи повечеряти в ресторані, посидіти за чашечкою кави в закладі, спілкуючись із друзями. Але епідеміологічна ситуація ще не дозволяє робити це. Експерти, яких державний телеканал ERT запросив у студію для обговорення ситуації в країні з поширенням коронавірусу, вважають, що ресторани й кафе можуть відчинитися для клієнтів не раніше 19 або 26 квітня. І то  тільки на відкритих майданчиках.