А також долучиться до інформаційної кампанії, щоб донести до українців правду про вакцинацію. Про це повідомило Посольство США в Україні 6 квітня.

«Угода України з Pfizer наближає майбутнє без COVID. Вакцини, схвалені ВООЗ, є одними з найефективніших інструментів боротьби з цією пандемією. Вони зменшують трагічні людські втрати та пом’якшують поточні наслідки в сфері охорони здоров’я та в економіці. Для підтримки України у проведенні вакцинації USAID допомагає підготуватися до отримання вакцини Pfizer та інших затверджених вакцин, надаючи пряму підтримку ланцюгів ультрахолодного зберігання і транспортування та підтримуючи зусилля з надання громадськості точної інформації про вакцини», — йдеться в інформації, розміщеній на сторінці посольства у Фейсбуці.

Того саме дня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна уклала з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer договір на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.  Повідомляючи новину, Зеленський подякував керівнику компанії Pfizer Альберту Бурла «за те, що після нашої розмови він дотримав слова і зробив усе, щоб допомогти громадянам України у цей складний час пандемії».

Нині USAID працює над укладанням контракту з надавачем логістичних послуг у відповідь на запит українського уряду щодо перших 117 тисяч доз вакцини Pfizer у рамках поточної діяльності проекту USAID SAFEMed, який надає допомогу центральній закупівельній агенції МОЗ України, аби зміцнити систему постачання лікарських засобів у країні для забезпечення прозорості в процесі їх закупівлі і розподілу.