Всі 68 авіадиспетчерів відмовилися виконувати службові обов'язки доти, поки їм не повернуть колишні зарплати й не поліпшать умови праці. 

Албанські ЗМІ нагадують, що в 2020 році у зв'язку з різким скороченням польотів і зменшенням навантаження на диспетчерів їм на 62 відсотки знизили зарплати. Зменшилися вони і в інших співробітників аеропорту. 

Цього року аеропорт почав поступово повертатися до колишнього режиму роботи. Однак повертати зарплати диспетчерам і працівникам, які обслуговують пасажирів, начальство не поспішає. Натомість керівники аеропорту стали вмовляти диспетчерів відновити роботу.  

Потім до переговорів підключилася і міністр інфраструктури Белінда Баллуку. Зрештою міністр від умовлянь перейшла до погроз. В інтерв'ю одному з телеканалів вона заявила, що проти страйкарів буде вжито заходів, аж до порушення кримінальних справ, бо через страйк над усією країною встановилася «нелітна погода». Баллуку зазначила, що в страйкарів навіть після скорочення зарплати залишаються найвищими в країні -- майже 2500 доларів на місяць. «В Албанії середня зарплата не перевищує 500 доларів. Вгамуйте апетити! Майте совість!» - звернулася вона до них.