Про це він заявив у коментарі американському журналу The TIME. «Україна тримає лінію оборони проти Росії не лише для нас самих, а й для Заходу. І де США розміщує свої комплекси Patriot? Найближчі — в Польщі. Вони повинні бути тут», — сказав Андрій Єрмак.

Patriot — це передовий зенітно-ракетний комплекс, призначений для захисту від повітряних, крилатих та балістичних ракет на середніх і великих висотах. Після того, як 2016 року Росія розмістила оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», здатні нести ядерну зброю, в Калінінградській області на кордоні з Польщею та Литвою, Польща домовилася із США про закупівлю комплексів на 4,75 млрд. Очікують на комплекси і в Литві.

До речі, вчора екс-міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив у Твіттері, що Україна має отримати військову підтримку, щоб протистояти агресії Росії. «Україна потребує підтримки зброєю, що робить Туреччина, та видимих проявів солідарності, що роблять США, посилаючи військові кораблі до Чорного моря. Вагомі аргументи на землі та на морі — єдина зрозуміла мова для Кремля, яка сприятиме деескалації. Станьте поруч з Україною», — написав він.