Головне завдання ЦТМ на державному рівні — обробка, систематизація, аналіз джерел даних, змістовні характеристики котрих можна застосовувати для оцифрування, створення нових екологічних безпечних технологій.

У Центрі буде представлено вісім найбільш високотехнологічних компаній ФРН зі штатом 230 співробітників. Фахівці в цій сфері вважають, що створення такої інституції — явище для усієї країни.

Приміром, федеральний науковий заклад Німеччини з вивчення інфекційних захворювань і хвороб, які не переносяться (зазвичай вживається його коротша назва — Інститут Роберта Коха, RKI), покладає великі надії на застосування можливостей центру при створенні власної «платформи» штучного інтелекту в дослідженнях громадської охорони здоров’я. Зокрема, для глибшого аналізу епідемій та подальшого розвитку систем раннього попередження і правильного розрахунку тривалості хвороб, найоптимальнішого, а головне прийнятного для пацієнта курсу лікування.

Припускається, що цими практичними дослідженнями буде зайнято не менш ніж 100 співробітників. Нині розпочато процес добору персоналу, керівного складу центру та експертів із сфери наукової еліти. Тож у такий спосіб фахівці, цілком можливо, зможуть розібратися з однією із ключових проблем, різко загостреної пандемією COVID-19: величезна кількість інформаційних даних з усієї Німеччини, в тому числі, й щодо коронавірусу, малоефективні для застосування на практиці без їх серйозної централізованої систематизації. Науковці Інституту Роберта Коха вважають, що всі дані мають бути зосереджені в єдиному і доступному місці.

У Вільдау розташований і один з найпотужніших університетів ФРН у галузі наукових досліджень — Технічний університет прикладних наук. У ньому проводяться наукові дослідження у галузях енергетики, обчислювальної техніки, інформаційних технологій, економіки, менеджменту, машинобудування тощо. У сфері промислової інженерії цей університет стабільно входить до десяти вишів країни, чиї випускники найбільш затребувані в найпотужніших компаніях ФРН.

Берлін.