Конкурс таких ідей для цієї категорії осіб оголосили дві ГО Вінниці — благодійний фонд «Подільська громада» та тематичний фонд «Арсенал підтримки».

Для більшості з тих, хто виконував бойові завдання на Донбасі, а тепер повернувся до мирного життя, непросто написати проект. Навіть якщо є цікаві задуми щодо започаткування підприємницької справи, потрібні певні знання для ведення бізнесу. Саме тому організатори конкурсу вирішили розпочати його з навчання. Кожен охочий взяти участь у конкурсі може звернутися до «Ветеранського простору» — міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих. Ця організація проводить заняття і дає поради, як написати бізнес-план, запрошує підприємців, щоб поділилися секретами ведення власної справи, застерегли від помилок, яких можна припуститися через відсутність досвіду.

Організатор конкурсу, голова правління благодійного фонду «Подільська громада» Олена Данілова каже, що таке навчання стане не тільки підтримкою, а й мотиваційним кроком у досягненні нових можливостей для людей, які сміливо захищали країну від окупантів. За її словами, втіленню в життя кращих бізнес-ідей допоможе фінансова підтримка. Її розмір становитиме до п’ятдесяти тисяч гривень на один проект. Умова — він має містити соціальну складову, певну оригінальність і реалізовуватися на території обласного центру чи області.