Це передбачено проектом «Туризм для всіх», метою якого є надання допомоги соціально уразливим родинам і тимчасово безробітним. Його реалізація фінансується урядом.

Право на безплатний відпочинок усією родиною мають більш як 300 тисяч громадян, котрі в 2020 році працювали хоча б 50 днів і справно платили всі соціальні внески. Це право поширюється не тільки на греків, а й на громадян інших країн, котрі живуть і працюють тут. За певних умов ваучери, або путівки на відпочинок, можуть одержати навіть безробітні й матері, які перебувають у декретній відпустці.

А якщо претендент на безплатний відпочинок погодиться провести його в області Еврос чи на певних островах в Егейському морі, де розташовано тимчасові центри для розміщення біженців, то кількість безплатних днів перебування в готелях збільшиться з 6 до 10. При цьому держава бере на себе зобов’язання оплатити 70 відсотків вартості квитків на той чи інший острів.

ЗМІ відзначають, що вперше уряд зважився на такі витрати. Це надало йому ще більшої популярності серед незаможних греків, які відчули піклування про себе.