Про це днями повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Це обов’язок кожної цивілізованої країни — завжди рятувати своїх людей», — повідомив М. Подоляк у коментарі, переданому інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна». За його словами, Україна вже звернулася до міжнародних організацій для надання логістичної допомоги в організації повернення людей. «Насамперед йдеться про необхідні повітряні коридори», — уточнив Подоляк.

Як відомо, 120 українців виявили бажання повернутися із Сектору Гази, де триває ескалація збройного протистояння.

Радник керівника Офісу Президента нагадав, що під час попередніх спалахів протистояння в цьому регіоні в 2012-му і 2014 роках вже був досвід такої взаємодії — тоді українців вдалося евакуювати через територію Єгипту. «Нині потрібно здійснити аналогічні кроки», — сказав Михайло Подоляк.

Він також зазначив, що «на сьогодні є звернення від представників Молдови, Білорусі, Угорщини та Болгарії — в наданні допомоги повернення громадян цих держав разом із українцями». «Загалом йдеться про 53 людей», — повідомив радник керівника Офісу Президента.

Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною загострився 10 травня. Приводом стало рішення, винесене на початку травня, про виселення кількох палестинських сімей з орендованих ними багато років будинків у Східному Єрусалимі. Це викликало масові акції протесту і заворушення в Єрусалимі, внаслідок яких постраждали сотні людей. Потім угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, почало випускати сотні ракет по Ізраїлю, спровокувавши удари у відповідь.

Водночас днями Єгипет ще раз запропонував Ізраїлю та руху ХАМАС укласти угоду про перемир’я найближчими днями, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Times Of Israel. Попередня спроба Єгипту домогтися припинення вогню зазнала поразки.