Пізніше Лапід оголосив про це президентові країни Реувену Рівліну.

За повідомленнями ЗМІ, Лапід та Бенет погодились на ротацію на посаді голови уряду — перші два роки її обійматиме Бенет, а другі — Лапід. Як очікується, спочатку Лапід буде очільником МЗС.

Таким чином лідер консервативної партії «Лікуд», прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, який очолював ізраїльський уряд протягом останніх 12 років, має втратити владу. Він залишить свою посаду, коли новий кабінет буде приведений до присяги. Очікується, що це відбудеться 14 червня.

Парламентські вибори в Ізраїлі — четверті за два останні роки — відбулися 23 березня. На них перемогла консервативна партія «Лікуд».

Втім, партія отримала лише чверть від 120 мандатів і не змогла сформувати уряд. Тому останніми тижнями в країні тривали переговори щодо створення так званої коаліції змін, для утворення кабміну без участі «Лікуда». На тлі цієї політичної кризи в Ізраїлі відбулись вибори президента — 2 червня парламент країни обрав главою держави Іцхака Герцога, який з 2013 року очолював опозиційну політсилу «Авода» (Партію праці). Він перебере президентські повноваження у Реувена Рівліна 9 липня, інформує «Дойче велле».