Але вона накриє лише тих громадян, які не мають імунітету проти COVID-19,  попередила керівник Національного комітету з вакцинації населення Марія Теодоріду.

За її словами, вакцина Pfizer гарантує 86 відсотків захисту від усіх різновидів коронавірусу, а препарат AstraZeneca - 66 відсотків. Вона запевнила, що спокійно спати й виходити на вулицю можуть понад 3 000 000 осіб, які вже двічі прищепилися цими препаратами. Ще більш як 450 000 греків отримали перше щеплення і повинні не пропустити термін другого.

До речі, з 24 червня за рекомендацією комітету з інфекційних захворювань влада скасувала обов'язкове носіння масок у відкритих місцях, де немає великого скупчення людей. Саме цього дня Грецію накриє перша гаряча хвиля і температура всюди підвищиться до плюс 40. Заступник міністра цивільного захисту й антикризового керування Нікос Хардаліас на брифінгу в середу повідомив, що другий етап скасування сурових обмежень заплановано на понеділок, 28 червня. Від цього дня повністю буде скасовано комендантську годину, яка до кінця тижня діє з 01.30 до 05.00. Від обов'язкового самотестування перед початком роботи буде звільнено тих, хто пройшов повну вакцинацію. У ресторанах, тавернах, барах та інших місцях громадського харчування за одним столом дозволять збиратися до 10 осіб. На весілля і святкування днів народження можна буде запрошувати 400 гостей, замість нинішніх 300. Послаблення запроваджуються і на організованих пляжах. Тепер на 1000 квадратних метрах пляжної зони може перебувати до 120 людей, але між шезлонгами й парасольками має бути відстань не менше двох метрів. При цьому вхід на пляж має бути контрольованим з періодичною перевіркою того, як відпочивальники дотримуються правил поведінки на ньому.

За останню добу в Греції зафіксовано лише 520 нових інфікованих громадян, їх загальна кількість за час пандемії зросла до 419 455, із них 12 595 - не змогли впоратися із хворобою, а за останню добу померли ще 14. В інтенсивних відділеннях лікарень перебуває понад 270 пацієнтів, які підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Це означає, що коронавірус повністю ще не переможено. Тому греків закликають активніше приходити в пункти вакцинації, які працюють по всій країні, й, незважаючи на скасування певних обмежень, не ігнорувати рекомендації епідеміологів та заборони, що залишаються чинними.