Як повідомив її віце-президент Гіаніс Кантоніас, на виробничій нараді було вирішено, що всі працівники компанії, котрі пройшли повну вакцинацію і надали офіційний сертифікат, одержать одноразову премію в розмірі 500 євро.

До середини першої декади липня із майже 180 співробітників компанії 30 уже надали копію цього медичного документа в бухгалтерію. І в найближчу зарплату вони отримають обіцяну винагороду. Після цього повідомлення керівництва ще 90 осіб записалися на вакцинацію.

Але постало й слушне запитання: як бути з тими, хто не може за станом здоров’я зробити укол, або з тими, хто вже перехворів на коронавірус і не становить небезпеки для інших? Щоб не порушувати принцип справедливості, керівництво вирішило заохотити і їх з формулюванням «за неухильне виконання інструкцій лікарів і відповідальне ставлення до свого здоров’я і колег».

«Ми вирішили нікого не змушувати йти на щеплення, не залякувати й не викручувати руки. Дійшли одностайної думки: слід відкрито заохотити тих, хто добровільно й повністю пройшов вакцинацію, а також тих, хто не становить загрози для оточення, тобто тих, хто перехворів», — повідомив віце-президент цієї компанії. Він додав, що суму винагороди виводили з фінансових можливостей фірми на той час. Зійшлися на думці, що 500 євро буде хорошим стимулом для тих, хто вагався — іти на щеплення чи ні. І не буде обтяжливим для компанії.

«Це наш невеликий камінчик у стіну колективного імунітету, що споруджується в Греції. Будемо раді, якщо наш приклад наслідуватимуть й інші підприємці та підтримають зусилля влади із захисту громадян від поширення коронавірусу», — наголосив віце-президент Cosmos Aluminium SA.