За словами міністра Бойко Рашкова, поліція в різних містах на законспірованих квартирах знаходить великі суми грошей, списки виборців із зазначенням сум, що їм буде виплачено за «правильне» голосування. Для гарантії, що вони прийдуть на вибори й віддадуть свій голос за певну партію, у них вилучали особисті картки, які ті повинні отримати вже перед входом на виборчу дільницю. 

В інтерв'ю Болгарському національному радіо міністр внутрішніх справ повідомив, що за один виборчий бюлетень, заповнений "як належить", можна одержати до 30 левів (15 євро).  В одному із сіл Благоєвградської області поліція встановила, що в будинку площею всього в 20 квадратних метрів зареєстровано тисячу мешканців обласного центру, які отримали право голосувати не за постійним місцем проживання, а за адресою, де вони перебувають у відпустці. 

Не називаючи імен, але з конкретними подробицями, міністр повідомив, що в нього є інформація про таємну зустрічі колишнього керівника МВС із екс-губернатором Кюстендилської області та начальником обласного управління поліції, на якій обговорювалася велика афера на виборах. Вони домовлялися, як залучити майже 15 000 македонців з болгарським громадянством для голосування в Болгарії 11 липня за певну політичну партію. 

У відповідь останній міністр внутрішніх справ з уряду Бойко Борисова Христо Терзійскі назвав ці обвинувачення бездоказовими й заявив, що «тимчасовий міністр внутрішніх справ продовжує спроби впливати на виборчу кампанію». 

Але хвиля чуток і розмов про продаж голосів виборцями за «хороші гроші» й залучення до голосування громадян, котрі мешкають у сусідніх країнах, уже почала накривати Болгарію. Розігнав її і прем'єр-міністр службового уряду Стефан Янев, котрий заявив, що вражений масштабами корупції у країні. В партії ГЄРБ, яку переважно підозрюють і обвинувачують у передвиборних оборудках, заперечують це й називають акціями, спрямованими на підрив авторитету її лідера Бойко Борисова й самої сили, що перемагала на попередніх виборах. 

До речі, всі соціологічні опитування, які проводилися напередодні виборів, свідчать, що ГЄРБ випередить своїх опонентів і 11 липня. А представництво партій у парламенті буде майже таким же, як після чергових виборів, що відбулися 4 квітня. Після них новообраний парламент так і не зміг сформувати уряд. Тому президент  Румен Радев змушений був розпустити депутатів законодавчого органу, що зайняли «теплі місця», і призначити службовий уряд. Менш ніж за два місяці він під чуйним керівництвом президента провів «чистки» майже в усіх державних органах.  Наймасштабнішими вони були в міністерстві внутрішніх справ та інших силових організаціях, які зазвичай займалися організацією, проведенням і забезпеченням безпеки виборів.