Президентів Німеччини, Естонії, Латвії, Польщі, Словенії і Греції, заступників прем'єр-міністрів Чехії і Словаччини та заступника міністра закордонних справ Австрії в Національному палаці культури привітав президент Болгарії Румен Радев. Він зазначив, що вперше в саміті бере участь директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, а також велика делегація Конгресу США. 

На запрошення Софії відгукнулися бізнесмени Західної Європи й деяких країн Близького Сходу, зацікавлені в економічній співпраці з державами, що швидко розвиваються, розташованими на Чорному, Балтійському та Адріатичному морях. Вони відчули вигідність вкладень своїх капіталів у перспективні енергетичні, інфраструктурні, транспортні й цифрові проекти, які від Чорного й Адріатичного до Балтійського моря буквально пронизують усю Європу. При цьому законодавства країн «Тримор’я» -- Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Австрії, Словенії, Хорватії, Румунії і Болгарії -- гарантують збереження і повне повернення їхніх капіталів.

«Ми часто розмовляємо на теми співпраці з колегами й відзначаємо, що маємо бути реалістами. Ми прекрасно розуміємо, що це дуже амбіційна й складна мета, а необхідні кошти перевищують те, що в нас є зараз. Тим часом ми дуже добре знаємо, який у нас величезний потенціал, що його можна використовувати. Тож скористаймося ним у нашому співробітництві, розвиваймо дружні відносини, застосовуймо інноваційні моделі ділового партнерства й розумного розвитку. В останній рік ми всі рухалися в цьому напрямі. Дякую всім за те, що прийняли моє запрошення взяти участь у цьому шостому саміті, щоб обговорити перспективи нашої ініціативи», -- цитують слова президента Болгарії, з якими він звернувся до учасників форуму, всі болгарські ЗМІ. Він також висловив оптимізм стосовно того, що країни Центральної і Східної Європи стануть привабливішими для масштабних стратегічних інвестицій у рамках ініціативи «Трьох морів». 

Під час саміту по відеозв'язку Софії з Вашингтоном до учасників форуму звернувся президент США Джо Байден. Він не тільки подякував за послідовне «обстоювання інтересів колективного Заходу на його східних рубежах», а й запевнив, що США будуть «цілком підтримувати ініціативу «Трьох морів» і залишаться її надійним партнером». Президент США наголосив: «У країн вашого регіону достатньо міцні макроекономічні основи, які підсилюють згуртованість країн Європейського Союзу, а також трансатлантичні узи. А це дозволяє оптимістично оцінювати перспективи швидкого економічного відновлення після пандемії».  

У рамках заходу відбулося багато важливих двосторонніх зустрічей глав країн і урядів між собою і з керівниками великих компаній. Зокрема, президенти Болгарії і Греції домовилися про відкриття нових прикордонних переходів, що, на їхню думку, надасть нового імпульсу для розвитку туризму й зміцнення зв'язків між бізнесменами. 

Учасники бізнес-форуму дали високу оцінку зусиллям Болгарії з його успішного проведення.