Прес-служба глави держави повідомила, що на ньому обговорюватимуть кілька питань, у тому числі й прямо пов’язані з останніми подіями в Афганістані.

Члени Консультативної ради мають запропонувати дійові заходи «з посилення протидії міграційному тиску на кордон Республіки Болгарії з Турецькою Республікою.

Наприкінці минулого тижня президент побував на кордоні з Туреччиною і перевірив, у якому стані перебуває огорожа з колючого дроту, зведена в 2017 році. Її загальна довжина 239 кілометрів, вона проходить територіями трьох областей. Глава держави оглянув її тільки в проблемних місцях Хасковської області. Журналістам він повідомив про те, що побачив під час інспектування — у кількох місцях огорожа впала й утворювалися проломи, через які порушники легко можуть потрапити на територію Болгарії. Крім, того вбудована інтегрована система спостереження за кордоном у деяких місцях не працює. Ці недоліки потребують не тільки термінового відновлення, а й постійного догляду, бо вздовж огорожі з’явилася буйна рослинність. «Болгарія — це сухопутний, зовнішній кордон ЄС», — наголосив президент. І додав, що його слід зміцнити, бо потік біженців найближчим часом може зрости.

Про всяк випадок болгарські ЗМІ повідомляють, що вільних місць у центрах тимчасового розміщення біженців немає. І в разі нового напливу мігрантів їх просто ніде буде приймати.