Про це повідомив посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс. Зокрема він зауважив, що в постанові міської ради Пардубіце сказано, що це буде зроблено на знак підтримки українського народу, який утверджує у своїй країні демократичні цінності, а також протистоїть окупації Росією частини території своєї держави.

Окрім того, нині в самому центрі Праги, на пішохідній зоні вулиці На Пршікопі, триває фотовиставка «Україна — 30 років свободи», що проходить під патронатом мера чеської столиці Зденєка Гржіба. Ознайомитися з нею можна до 30 серпня.

В експозиції представлено фотографії понад 30 авторів з України, в тому числі й фотокореспондента «Голосу України» Олександра Клименка, та Чехії, які документують найважливіші моменти новітньої історії нашої держави. «Це моменти гордості, радості, звитяги, але також смутку та втрат, які українці прожили за тридцять років з часу відновлення незалежності України, а також найбільш доленосні події, які згуртували наш народ і сформували нашу державу. Окремі стенди присвячено історії чесько-українських взаємин, зокрема, ролі в них Вацлава Гавела, найяскравішим моментам з життя чеських українців», — повідомило Посольство України у Чехії.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Посольства України в Чехії.