Про це повідомив міністр закордонних справ Буяр Османі. Він відмовився поінформувати журналістів про те, що порушив російський дипломат, бо ця інформація засекречена.

«Але міністерство отримало від служби безпеки підтверджену й запротокольовану інформацію, що він займався діяльністю, яка суперечить Віденській конвенції. Тому й було вжито заходів із захисту національної безпеки та Альянсу, членом якого є наша країна. У достовірності інформації можете не сумніватися», - заявив міністр закордонних справ.

Північномакедонські ЗМІ, близькі до урядових кіл, повідомили, що йдеться про заступника військового аташе РФ. Для одержання секретної інформації він намагався вступити в контакт із працівниками оборонного відомства. Зайва цікавість насторожила не тільки їх, а й службу безпеки...

ЗМІ нагадують, що в травні цього року за подібні дії із країни було видворено ще одного співробітника посольства Росії. У відповідь Москва вжила так званих дзеркальних заходів, але уроку з провалу свого дипломата не винесла. Її дотепер цікавить, які зміни відбуваються в армії Північної Македонії після вступу країни до НАТО, яка нова техніка надходить на озброєння, хто, чому і як навчає солдатів і офіцерів.